DOMOMATIC is opgericht door Willy Rombaut, met de bedoeling zich te specialiseren in DOMOTICA ontwikkelingen.

Als voorloper werd in de schoot van de toenmalige firma “TECHNICUM”, reeds in 1980 een USA brevet gehaald voor een installatie die in die tijd als de eerste ernstige voorloper kon beschouwd worden naar de latere Domotica. De installatie was een combinatie van een op magneetcontacten gebaseerde beveiligingsinstallatie, die ingewerkt was in de laagspanningsbekabeling (ster) van een elektrische installatie met centraal controlebord dat het nodige aantal teleruptoren bevatte.

Alhoewel de gebruiker er nog lang niet rijp voor was werden er in België toch een 300 installaties verkocht in de loop van +/- twee à drie jaar. De gebruikers zijn daar tot op heden nog steeds tevreden over.

In 1988 werd voor het eerst publiek de naam Domotica in de mond genomen en werd onze huidige firmanaam “DOMOMATIC” geboren als afgeleide van deze nieuwe techniek.

Gedreven door de passie van de steeds intelligenter wordende woning werd in 1991 het “DOMOMATIC” systeem ontworpen. De rechten werden verkocht aan een paar jonge elementen die de stichters waren van de firma “DOMOMASTER.” Zij verkochten in België alleen ongeveer 2000 installaties.

Maar de technologie staat niet stil. Communicatie werd een alledaags begrip, microprocessoren werden sneller, PC’s werden alledaags, installateurs werden meer gemotiveerd, gebruikers werden meer geïnteresseerd, en …. “DOMINTELL” werd geboren.

Naast de Domotica hebben wij ons ook meer en meer gespecialiseerd op beveiliging al dan niet gecombineerd met toegangscontrole, alsook videobewaking met digitale opnames.>

De kracht van onze firma bestaat er dan ook in om combinaties te maken tussen de verschillende systemen om een meerwaarde te geven aan deze systemen onderling. Een voorbeeld hiervan is de combinatie Domotica – alarm die aan het alarm de meerwaarde geeft dat men niet alleen met een sirene de “ongewenste bezoekers” afschrikt maar men ook de verlichting hiervoor kan gaan gebruiken. Omgekeerd zal dit dan ook het comfort gaan verhogen wanneer het alarm een signaal stuurt naar de Domotica om te melden dat de gebruiker afwezig is en, als gevolg hiervan de verlichting uitgeschakeld wordt, de verwarming op spaarstand wordt gezet en een eventuele afwezigheids- simulatie wordt gestart.

Een waaier aan mogelijkheden met de beschrijving van deze verschillende systemen vindt u dan ook uitgebreid terug op deze site …